sug fish
sug logo

Šug (šẉg, tal. sugo, imenica) – umak

Kao i u životu, tako i u hrani, svako jelo mora imat Šug-a

- dalmatinska izreka

michelin

Potaknuti dugim iskustvom u raznim kuhinjama i željom da stečeno znanje prezentiraju široj publici dvoje kuhara i prijatelja otvorili su Šug. Restoran u kojem se kuha iskreno i sa puno ljubavi trudeći se zadovoljiti ljude koji su željni vrhunske hrane ali i domaćeg tradicionalnog ugođaja. Trud koji neprestano ulažu kako bi svaki dan iznova prezentirali publici nešto novo ali i kvalitetno kreće i od najmanjih detalja pa tako i sam kruh koji služe je upravo pečen u samom restoranu.

 

Rođeni u Splitu i odrastajući u njegovom okruženju ovo dvoje prijatelja neprestano se trudi odgovoriti zahtjevnom gastro scenom koja se ubrzano mijenja. Međutim, potaknuti upravo onim "dišpetom" dalmatinske dice i inspirirani tradicionalnim jelima naših starih baka i djedova te okolinom koja nas blagoslivlja vrhunskim namirnicama, formiraju moderan jelovnik u kojem će sigurno uživati ne samo domaći gosti nego i oni iz raznih krajeva svijeta. Domaće namirnice kao što su kapula, poma, maslinovo ulje i vino neizostavni su elementi mediterana koji ne samo da utječu na kuhanje u Dalmaciji već i na stil životu pa i samu kulturu.

Kako u životu, tako i u kuhinji, bez šuga ne valja ništa! Vođeni ovom filozofijom sam restoran i dobiva svoje ime pa tako na jelovniku možete pronaći razna jela i predjela sa vrhunskim umacima. Kombinacijom moderne kuhinje ali i obrade jela na živoj vatri, koja daje neponovljiv okus i pečat tradicije, ostavlja neizbrisiv trag na svakom tanjuru.

 

Uvjerite se i sami.

 

KONTAKT

Tolstojeva 1a, 21000 Split, Hrvatska

+385 (0)99 4588 994

RADNO VRIJEME

PON 08-24

UTO 08-24

SRI 08-24

ČET 08-24

PET 08-24

SUB 08-24

NED ZATVORENO